Димитровградчанка “съживи” Алф

0
Divel

Димитровградчанка "съживи" АлфТой е нисък, атрактивен и няма почти българин, който да не е чувал за него. Поколения българи израснаха с този филм. Главният герой е Алф. Тялото на Алф е покрито с оранжева козина, носът му е набръчкан, има седем стомаха и обича да яде котки. Ходил е на училище 122 години и е бил капитан на бейзболния отбор.

Алф се разбива с космическия си кораб в гаража на семейство Танер – обикновено американско четиричленно семейство от средната класа. Главата на семейството – Уили Танер, е чиновник, съпругата му Кейт е домакиня. Имат две деца – дъщеря Лин и син Брайън. Домашен любимец на семейството е котаракът Лъки.Семейство Танер приемат Алф в своя дом и го крият от НАСА, военните и своите любопитни съседи – семейство Ачмонек, докато той поправи своя космически кораб. Става ясно, че Мелмак е избухнал и Алф е останал без дом. Той остава за постоянно в семейството, въпреки че понякога създава главоболия със своите детински, лекомислени постъпки.

Старско

Димитровградчанката Катя Тончева, която е приложен-художник, получава поръчка да изработи Алф в цялостните му размери. Той ще отпътува за Германия. Така след близо месец работа Катя успява да “съживи” Алф. Той е висок 1.20 см. и тежи около 5-6 килограма. Вътрешната част на скулптурата е от арматура, а външната с вата, екокожа и плат с косъм, разказа тя пред XNEWS.BG.

“Алф е статичен. Той е за декорация. Само ръцете му могат да се движат, за да може да не стои мирно, а да заема по-интересни пози”, сподели Тончева.

“Костюмът го уших направо по него. Кроих и пробвах”, уточнява занаятчийката. Най-трудният елемент по него и най-тежкият са били краката на фигурата.

Най-високата 3D фигура, която димитровградчанката е изработвала е на Дядо Коледа, която е висока 1.80 см.

Катя Тончева се занимава със занаята от 6-7 години. “Не очаквах толкова голям интерес. За мен това е работа и удоволствие”, сподели тя.

Катя разкри пред екипа ни, че има поръчка за изработката на втори Алф.

Димитровградчанка "съживи" Алф

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Започна масовата ваксинация в Хасково, опашка пред РЗИ (ВИДЕО)
ЕМА: Има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозите

Възстановяват и практическите изпити за кандидатите за шофьори
Хиляди остават без шофьорски книжки

Затвори