Дезинфекцират участък от АМ “Марица” преди границата, изчистиха 30 тона боклук

0
Divel

Тази седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък от АМ “Марица преди ГКПП “Капитан Андреево”, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.
След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово Агенция “Пътна инфраструктура” разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица.

Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

Старско

На буферния паркинг край с. Узунджово е осигурено място за около 1000 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 2000 камиона. За сметка на бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура” паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

От АПИ съобщават още, че 30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3 дни в 20-километров участък от АМ “Марица” преди ГКПП “Капитан Андреево”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пролетните температури се завръщат
Пролетните температури се завръщат

Още осем потвърдени случая на коронавирус у нас
Още осем потвърдени случая на коронавирус у нас (ВИДЕО)

Затвори