Дезинфекцират детските градини в Димитровград с нова технология

0
Divel

Община Димитровград днес и утре извършва дезинфекция в детските градини, информираха от пресцентъра на кметството. Тя се извършва чрез иновативна технология на “Ликуид гард”.

Чрез третиране с нанотехнологията „Ликуид гард“, в сградите на забавачките ще бъдат обработени активните повърхности, включващи: входни врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните – дръжки на врати, масички, дидактични шкафове за максимално осигуряване на безопасността на децата. Дезинфекцията се осъществява от фирма „Нано коут“ ООД – представител за България на немската компания, разработила иновативния продукт. Германската фирма е сред водещите в света в развитието и приложението на нанотехнологиите.

Старско

Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Кунчев: Ще искаме удължаване на извънредната епидемична обстановка
Кунчев: Ако задържим тенденцията, ограниченията падат в края на януари

airplane 030418 19766
Полети до Дания само ако всички на борда имат отрицателни тестове

Затвори