Дезинфекцираха тролеите срещу коронавируса (ВИДЕО)

0
Divel

Дезинфекцираха тролеите срещу коронавируса (ВИДЕО)Хасковските тролеи бяха дезинфекцирани срещу коронавируса. Това е част от превантивните мерки, които се взимат от община Хасково във връзка с COVID-19.

В дезинфекцията лично се включиха заместник-кметът на Хасково Динко Тенев и новоизбраният шеф на предприятието Албен Манджуков. Дезинфекцията на превозните средства ще се извършва два пъти дневно – сутрин и вечер.

Старско

Превантивната мярка ще струва на общината около 500 лева на месец.

В общинското предприятие “Тролейбусен транспорт” имат общо 7 тролейбуса, от които 5 са в движение. Кметът Станислав Дечев е издал заповед с препоръчителни мерки има към частните превозвачи и Автогарата, както и към големите търговски вериги, където има струпване на много хора.

По-рано днес градоначалника свика Общинския кризисен щаб за превенция на коронавируса. На него градоначалникът нареди да бъдат преустановени посещенията на културни мероприятия, в това число театри и кина, спортните събития да се провеждат без публика,
забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца, препоръчително е ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито.

В общинската администрация до второ нареждане се преустановяват отворените врати за граждани и в Центъра за административно обслужване да се обслужват граждани при повишени мерки за биологична сигурност.

Управителят на ДКЦ 1 д-р Ясен Янев обясни, че в Първа поликлиника вече е въведена системата за вътрешен филтър. Всички болни, които с обща симптоматика, преминават през своеобразен филтър без да образуват опашки пред кабинет. Голяма част от хората са пациенти на общопрактикуващите лекари, и въпреки че управата на ДКЦ не може да ги задължи, колегите проявяват разбиране и съдействат, обясни д-р Янев. Спазва се препоръката с този тип болни да се контактува по телефона и при необходимост да се насочват към специализирано отделение. Прилага се шесткратна дезинфекция в ДКЦ 1, увери д-р Янев.

Кметът Станислав Дечев уточни, че превантивните мерки ще бъдат изпратени и на частните лечебни заведения с указания за спазването и прилагането им.

От днес са прекратени посещенията и свижданията в Дома за стари хора, както и във всички социални заведения и услуги на територията на община Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изследват трима души за коронавирус в Хасково
Изследват трима души за коронавирус в Хасково

Стани милионер в интернет предложение
Заловиха фалшификатор на 100-доларови банкноти

Затвори