Депутатският стол е като македонската наденица

0

Май-май, за предсрочни парламентарни избори през юни някой настъпи самозаложена мина в Конституцията и свика извънредно заседание в парламента за едно 11-процентно увеличение на пенсиите, което така или иначе ще го има.

Много предизборна, май е, тази хава за юнския вот. Така смята и обикновеният народ, дето му писна да ходи до урните и да вика „ря“ в тях.

Лошо предизборно впечатление прави и туй, дето кандидати за депутати ходят със служебни коли и охрана от НСО на предизборни срещи и сбирки с електората. Тези данъци и за предизборни разходки ги плащаме, значи.

„Ако депутатите са слуги на народа, защо слугите ни живеят по-добре от тях“, питаше едно дете майка си и баща си, докато не искаха да му купят шоколад, понеже имаха пари само за хляб. Добре е, че имат все още поне за толкова, ама може и да нямат след още няколко разхитителни предсрочни избори.

Странна държава е България, уж сме XXI век, уж сме в ЕС, пък не наужким все сме си в Средновековието. Ако и да сме република, имаме си и боляри, не в ризници, а с бели якички и в костюми. За тях депутатският стол е като македонската наденица. Ке умрат за него.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иван Минев: Автописта и летище Узунджово - от мото-състезания до туристически обиколки на област Хасково със самолет
Иван Минев: Автописта и летище Узунджово – от мото-състезания до туристически обиколки на област Хасково със самолет

20 митнически служители са отстранени от работа
6557 кутии цигари задържаха на Капитан Андреево

Затвори