Депутатите от Хасково с първи коментар от новия парламент

0
Divel

България отвори днес нова страница в политическата си история. 46-ото Народно събрание е факт. На тържествена церемония новите 240 депутати положиха клетва. По традиция, и по Конституция, първото заседание на новия парламент бе открито от най-възрастния депутат. Тази чест за втори път се падна на Мика Зайкова от “Има такъв народ”.

В обръщението си към народните представители тя заяви: “Суверенът не даде мнозинство на нито една партия, той каза – работете заедно. Омразата е път към никъде. Най-тежкият диалог има позитивни резултати, стига да имаме обща цел, а тя е България. Не забравяйте кой и защо ви е изпратил в новото 46 Народно събрание. Пожелавам мечтата на нашия народ да се сбъдне и да се поздравим съвсем скоро с една просперираща България.”

Старско

Хасковска област изпрати в Народното събрание 8 депутати. Това са Делян Добрев и Георги Станков от ГЕРБ-СДС, Силви Петров и Петко Кущирев от “Има такъв народ”, Владимир Маринов от “БСП за България”, Сезгин Мехмед от ДПС, Катя Панев от “Демократична България – Обединение” и адвокат Меглена Гунчева от “Изправи се! Ние идваме!”. От тях за първи път Народни представители са Петко Кущирев, Владимир Маринов и адвокат Меглена Гунчева.

XNEWS.BG потърси всички тях за коментар след първия им работен ден. Водачът на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев не пожела да коментира. Мълчание, по традиция, запазиха и от партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”.

“Днес влязох в парламента мотивиран и с амбиция за промяна. Ще продължа да работя честно и открито за избирателите, с експертното си отношение към проблемите и уважение към институциите. Сега най-важната задача е да бъде излъчено правителство и работещо управление на страната. Затова е много важно да има диалог между партиите и консенсус по важни за страната политики”, коментира Владимир Маринов.

За него най-важното е да оправдае доверието, което е получил на 11 юли и да покажа на хората, че има на кого да разчитат.

Сезгин Мехмед от ДПС също очаква диалог между партиите. Според него той е задължителен. “Впечатленията са ми, че се опитват със стари тежести на историята и на парламентарния опит да внедрят темата за диалога, но по този начин трудно може да се осъществи”, смята той.

“Очаквам наистина новият парламент да заработи. Останах с много добро впечатление. Преди това имаше едно напрежение, но днес, имайки предвид, че успяхме да изберем председател от раз, имам надежда, че нещата ще се случат.” Така Катя Панева коментира с какви впечатления е останала и какво очаква от новия законодателен орган.

Адвокат Гунчева, която за първи път е депутат, също е останала с добри впечатления от първия си работен ден. Тя очаква работата да продължи в същия дух и се надява да има воля за съставяне на правителство, каквато заявка бе дадена днес.

Следващото заседание ще бъде утре сутрин в 9 часа.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Горското с нов началник
Горското с нов началник

ВСС избира новия главен прокурор
Осъдиха съпрузи, пробвали да прекарат две деца през границата

Затвори