Депутатът Евгения Ангелова дари 120 защитни шлема на МБАЛ Хасково

0
Divel

120 защитни шлема дари на МБАЛ Хасково народният представител от ГЕРБ Хасково Евгения Ангелова.

Шлемовете са произведени в българска фирма. Те са за многократна употреба, подлежат на дезинфекция и са за хората, който работят на първа линия в битката срещу коронавируса. „ Именно тези медицински специалисти трябва да бъдат изключително добре защитени, особено при извършване на опасните манипулации при пациенти с Covid-19 – интубация, промивка на тръбите при интубиране, взимане на проби, когато може да се получи неочаквано изкашляне от пациента в лицето на специалиста“, обясни Евгения Ангелова.

Старско

В тези случаи маската и очилата не са достатъчна защита и препоръчителна част от предпазното облекло е специален шлем за лицето. В хасковската болница до момента нямаше от този много необходим тип предпазни средства. Единствено в големите болници в София и Варна бяха получени такива дарения още преди седмица, затова реших, че мога да подпомогна работещите в Областната болница в Хасково по този начин, обясни благотворителния си жест народният представител.

„Искрено се надявам на лекарите и сестрите в нашата болница да не се наложи да използват шлемовете, които им подарих. Надявам се и да имат по-малко случаи на пациенти болни от коронавирус, но съм убедена, че с изключителния професионализъм и големите си сърца, нашите лекари и сестри ще дадат всичко от себе си, за да се справят с трудните ситуации“, подчерта Евгения Ангелова.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Първата колона от ТИР-ове тръгна обратно към границата/ВИДЕО/
Определиха ГКПП-тата, през които ще преминават „зелените коридори“ за доставка на стоки

Полиция
42-годишен краде от съселянин

Затвори