Ден на розовата фланелка в община Хасково

0

Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират поредица от инициативи, посветени на Деня срещу тормоза в училище или по-популярен като Ден на розовата фланелка.

От 14,00 часа, в зала „Хасково“ Община Хасково, МКБППМН и Окръжен съд Хасково организират среща-дискусия с ученици на тема: „Насилие и тормоз в интернет пространството“. Гост – лектор е Антоанета Василева, Координатор на Националния център за безопасен интернет. Основни акценти са актуалните рисковете за децата в интернет – онлайн тормоз, разговори с непознати, попадане на неподходящо съдържание, игри с насилие, прекомерна употреба на устройства и др.

В хода на дискусията ще бъдат коментирани рисковете и последствията от определено поведение в интернет, умения за разпознаване на злоупотреба и онлайн тормоз, документиране на доказателства, разговор с доверени възрастни и използване на консултативната линия на Центъра за безопасен интернет.

Денят срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка, ще бъде отбелязан на 28 февруари. В този ден нека всички носим розово, за да заявим своята нетърпимост към тормоза и насилието!

От 10.30 часа в Зала „Хасково“ ще се проведе дискусия с децата на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме.“ Веднага след това ще бъде излъчен документалният филм “Агресия”, предоставен на МКБППМН Хасково безвъзмездно от Асоциация „Докосни дъгата“ https://www.youtube.com/watch?v=QkNgjop7lw0 . Филмът е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.

От 12.00 часа, пред сградата на Община Хасково ще се проведе флашмоб на децата от училищата в община Хасково с приятелски поздрав, подаряване на добри послания, розова снимка за спомен и др.

Поканени за участие на всички деца и ученици, които искат да кажат “Не на тормоза”.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Снегът идва с жълт код за областта
Градусите падат, оранжев код за област Хасково

Сестри Стоеви са шампионки в Баку
Сестри Стоеви са шампионки в Баку

Затвори