Ден на професиите в Гимназията по туризъм на Хасково

0

Ден на професиите под мотото „Всеки спомен е вкус…“ организира днес Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково . Кметът на общината Станислав Дечев, началникът на РУО Силвия Касабова, председателят на Окръжен съд Миглена Тянкова, председателят на Районен съд Пламен Георгиев, общинският съветник Цвети Лалов и Благовеста Василева от „Дивата ферма“ бяха гости на празника.

Директорът на училището Пенка Георгиева благодари на всички партньори на гимназията, благодарение на които училището се развива и обучава кадри, които се реализират успешно.

Ден на професиите в Гимназията по туризъм на Хасково

„Радвам се, че професионалните гимназии вече презентират по атрактивен и модерен начин специалностите си. Още когато бях областен управител започнахме инициативата „Ревю на професионалното образование“. Тогава бяха направени първите срещи между училищата, децата, бизнеса и родителите. Поздравявам Гимназията по туризъм, че прави Деня на професиите по толкова атрактивен и впечатляващ начин и се надявам, че родителите ще подкрепят децата, които днес са тук в избора им на професионално образование“, коментира кметът на Хасково Станислав Дечев.

Той допълни, че вярва, че ремонтът и модернизацията на сградата на гимназия „Александър Паскалев“, ще превърне училището в още по- желано от учениците и техните родители.

„Рекламна графика“, „Организация на хотелиерството“, „Съдебна администрация“, „Кетъринг“, „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“ са специалностите, в които се обуват бъдещите дизайнери, хотелиери, съдебни служители, ресторантьори и технолози на Хасково.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
„Родена край Одрин” показва музеят в Димитровград
„Родена край Одрин” показва музеят в Димитровград

Премиерът Главчев: Ще проведем честни и прозрачни избори
Премиерът Главчев: Ще проведем честни и прозрачни избори

Затвори