Ден на отворените врати в Езиковата, отличиха изявени ученици

0
Divel

С Ден на отворените врати в Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” стартира програмата по повод 50-годишния юбилей на училището. Днес бъдещите осмокласници имаха възможност да се запознаят отблизо с гимназията.

Във фоайето на втория етаж са разположени маси, на които са представени всички езикови паралелки. В приема на гимназията тази година различното е, че профилираната паралелка “Английски с френски език” е с друго име и друг профил. Тя вече е “Биология и Химия с английски език” към профил “природни науки”. Тук отново ще се изучава френски език, като втори. Различното в приема още е, че няма да има квоти по паралелки.

Старско

На посещение в гимназията пристигна областният управител Минко Ангелов. Той връчи най-високото отличие “Плакет на областния управител” на директора на гимназията Деян Янев. Също така бяха отличени и изявени ученици. Грамоти за участие в Националния кръг на Националното многоезично състезание бяха връчени на Лора Стаматова и Даяна Топалова. Отличена бе и Златимира Милчева от 11е клас, която се е класирала на второ място на Национално състезание по креативно писане на английски език.

Областният управител Минко Ангелов поздрави учениците и училищния колектив. “Бъдете все така сред водещите елитни училища в страната”, пожела той.

Днес Езиковата гимназия отбелязва 50-годишен юбилей от създаването си. Празничната програма продължава с откриване на юбилейна изложба пред старата градска кула на пл. “Атлантически” от 17:30 часа. След това в 18 часа от същото място ще тръгне шествие към зала “Дружба”, където от 19:30 часа ще се проведе празничен концерт.

На следващия ден, 12.06.2021 г., от 17,00 ч. в двора на гимназията ще се проведе градинското парти “Среща на поколенията”.

Фашингът, който по традиция се провежда през февруари месец, но бе отложен заради пандемията, ще се проведе на 24 юни в местен клуб.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ТИР се обърна в канавка до село Лясковец
ТИР се обърна в канавка до село Лясковец

Колоездач помете 90-годишна
Велосипедистка пострада при инцидент в Харманли

Затвори