Дейвид Дауър Трио с концерт в Димитровград

0

Австралийската банда “Дейвид Дауър Трио” ще изнесе концерт в Димитровград.

Групата, която съчетава джаз, рок и дори български музикални влияния, за да създаде свое собствено оригиналнo звучене, е на пето турне в страната ни. След Пловдив и София музикантите ще свирят в Димитровград на 10 юли (сряда). Концертът е от 20.00 часа на Централната градска алея.

Триото вече има записани три албума в България, включително най-новия „Мравка“, който включва съвместна работа c български музиканти, фолклорен хор и изпълнител на кавал. Дейвид е много изобретателен пианист и композитор и любовта му към България и българската музика оказва влияние върху неговия композиторски стил по уникален начин.

Тази година триото добавя и четвърти член – базираният в Обединеното Кралство китарист Елиът Фрост, като специален гост в състава.

След концерта в Димитровград музикантите ще участват в Джаз фесивала в Бургас и в Арт сцена на Арт лято Велико Търново. Концертът на забавните и талантливи музиканти е част от програмата “Късче от лятото”, която Димитровград провежда вече единадесет години през месец юли.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
От днес глобяват водачите без винетки
Приходите от пътни такси до края на юни 2024 г. са над 459 млн. лв.

“Златна Тракия” завладя сърцата на публиката в Нидерландия
“Златна Тракия” завладя сърцата на публиката в Нидерландия

Затвори