Дълъг списък със спипани пияни и дрогирани през уикенда в областта

0
Divel

Бързо производство е заведено в РУ-Харманли. То е срещу водач на 27г. от с. Дълбоки, проверен на 16-и в Града на Белоногата с леката си кола „Опел“.

Тестване с техническо средство отчело наличие на канабис в пробата му. Още един пиян водач е установен на 18-и в Свиленград. 24-годишен е проверен с автомобила си „Сеат“, а дрегерът отчел 1,26 промила, заради което е последвало задържане. Същия ден в РУ-Димитровград е пренощувал още един шофьор, карал „Опела“ си с наличие на алкохол. Техническото средство показало 1,63 промила.

Старско

На 18-и в управленията в Хасково и Ивайловрад са пренощували трима водачи, употребили алохол. В ареста на областния град е бил 57-годишен жител на с.Малево, управлявал в с.Корен дерегистриран „Фиат“ с 1,74 промила. В ареста на ивайловградското управление са били двама мъже на 34г./с.Железино/ и 39г./с.Бял градец/. Първият е шофирал „Мицубиши“ с 1,95 промила, а вторият карал „Тойота“ с 1,29, потвърдени с дрегер.

Със сгъвка наркотик е заловен 17-годишен в Симеоновград. На 16-и, той е пътувал като пътник в лек автомобил „Форд“. При личния му обиск е иззета станиолова сгъвка с бяло кристално вещество – 0,5 грама. Още един пътник в „Опел“ е задържан за държане на дрога в Харманли. Криминалистите са проверили 28-годишния старозагорец и в него са открили полиетиленов пакет със суха зелена листна маса с мирис на канабис – 100 грама. Мярката му на задържане е до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.

Серията задържани с дрога същия ден е продължила и в Любимец. С полицейска мярка на задържане е бил 40-годишен жител на с.Бисер, от чийто автомобил „Ауди“ са иззети плик със суха зелена листна маса -„синтетичен май“ и саморъчно свита цигара, с общо тегло 2,5 грама. От водача е изпаднал и плик с бяло кристално вещество, реагиращо на метаамфетамин с грамаж – 3,5 грама. Проверката констатирала, че мъжът шофира без свидетелство за правоуправление в срок на изтърпяване на административна мярка.

В димитровградския арест същия ден е бил и мъж на 39г. Отпочнатото досъдебно производство е за съхранение на грам кокаин и 2 хапчета екстази, намерени при проверка на мъжа с леката му кола „Форд“. Продължилата и на следващия ден операция по предотвратяване на престъпленията, свързани с държане и разпространение на наркотици довела до задържането на още двама. В РУ-Димитровград е бил 38-годишен, в чийто дом на улица „З.Зограф“ са установени 3 грама метаамфетамин. В хасковското управление е бил доведен 46-годишен след претърсване на апартамента му на булевард „Илинден“, откъдето са иззети 50 грама метаамфетамин.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Двама с дрога заловиха в Харманли
Акция срещу високата скорост на пътя от днес

Трима пострадаха при катастрофи през почивните дни
Моторист изхвърча от пътя, 20-годишен водач обърна Шкода

Затвори