Цирков и Шекерова в Народния театър „Иван Вазов“

0
Divel

Театър „Иван Димов“ – Хасково има честта да участва в инициативата „Театър пред театъра 2021“, посветен на патрона на Народния театър „Иван Вазов“. Тази вечер от 19 часа, Стефан Цирков и Иванка Шекерова ще представят „Епопея на забравените“.

Музикално-поетичният спектакъл се играе от 2013 г., гостувал е из цялата страна, но за първи път е на сцената на най-големия български театър в София.

Старско

Три заглавия от репертоара на Народния са включени в програмата на „Театър пред театъра“. Началото бе с „Нова земя“ по едноименния роман на Вазов. На откритата сцена през уикенда се игра премиерният спектакъл на Мариус Куркински „Двубой“. Зрителите ще видят и един от хитовите спектакли на Народния, посветен на патрона – „О, ти, която и да си…“. Лиричният колаж по стихове и спомени на народния поет, създаден от Мирела Иванова, е с режисьор Бойка Велкова.

Три са и гостуващите спектакли – „Епопея на забравените“ на театър „Иван Димов“, „Под игото 1894-та“ на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово, а Театър „Българска армия“ гостува с „Урок по български“, осъществен от актьора Иван Налбантов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Непълнолетни момичета задигат пиячка, трима задържани за дрога
Непълнолетни момичета задигат пиячка, трима задържани за дрога

10 нарушиха карантината по Великден
Заловиха нападателите, проболи с нож таксиметров шофьор

Затвори