ЦИК решава за състава на РИК-Хасково

0
Divel

Представителите на политическите партии, участвали в консултациите за РИК – Хасково, не постигнаха съгласие и така решението за състава на комисията ще е на ЦИК.

Консултациите бяха свикани и водени от областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова и се проведоха в зала „Марица“ на Областна администрация – Хасково.

Старско

Всички представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, направиха предложения за пълния състав на членове на РИК-Хасково, който съобразно решение на ЦИК от 28.01.2021 г. е за 15 души.

Коалиция „БСП за България“ поискаха секретарското място, същото място поискаха и „ДПС”. След като не се стигна до съгласие, областният управител обяви, че ще изпрати протокола от консултациите и всички предоставени документи за назначаване на РИК-Хасково от ЦИК.

Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г. включително.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мъж с дрога бяга от униформени, трима в ареста
Мъж с дрога бяга от униформени, трима в ареста

Големите ученици се връщат в клас
Големите ученици се връщат в клас

Затвори