“Чудесия” с голямата награда от 20-я етно фестивал в Минерални бани

0

Представителен танцов състав “Чудесия” от Пазарджик получи голямата награда на 20-я юбилеен Международен детски етно фестивал в Минерални бани „Децата на Балканите – с духовност в Европа”. На второ място журито класира ОЦТИ „Галаксико“ – Димитровград, а на трето- танцов ансамбъл “Северняче” от град Попово. Снощи бе официалното награждаване и галаконцерт на победителите.

В продължилия два дни фестивал награди бяха раздадени във всяка възрастова група и категория. Най-много отличия отнесоха възпитаниците на ръководения от Тихомир Митев “Галаксико”. В първия фестивален ден галактическите представиха близо 3-часов концерт с 68 изпълнения.

Рени Джагалова от КНСБ благодари за гостоприемството на община Минерални бани. Кметът Мюмюн Искендер пожела успехи на участниците и до нови срещи за 21-то издание на етно фестивала догодина.

Финалът бе поставен с фойерверки и голямо кръшно българско хоро в изпълнение на колоритния водещ Александър Александров-Алекс. В продължение на два дни над 2 000 участници от България, Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Сърбия, Турция и Черна гора се представяха на сцената на Летния театър в Минерални бани.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Слънчевите деца на Стамболово празнуваха Международния ден на детето
Слънчевите деца на Стамболово празнуваха Международния ден на детето

Наградиха децата-участници във фотоконкурса „Аз съм българче!“
Наградиха децата-участници във фотоконкурса „Аз съм българче!“

Затвори