Четири ремонта по пътища в областта с осигурено финансиране

0
Divel

Четири предстоящи ремонта по пътната мрежа са одобрени и финансирани за изпълнение, съобщиха от Областна администрация.

Това са републикански път I-5 Стара Загора – Димитровград, Тополовград-Харманли в участък Хлябово-Българска поляна, над река Соколица, изграждане на трета лента за ляво завиване в посока по пътя Хасково – Кърджали с общинския път за с. Войводово и Върбово – Тънково до с. Долни Главанак.

Старско

Ремонтът на пътя Стара Загора – Димитровград вече е стартирал. Срокът, в който фирмата – изпълнител трябва да приключи, съгласно одобрено задание от АПИ, е едногодишен. Ще се положат нови асфалтови пластове, нови ограждащи съоръжения, вертикална сигнализация и пътна маркировка, отговаряща на нормативните изисквания. В участъка има три мостови съоръжения, които ще бъдат ремонтирани. Проектът предвижда частично затваряне на пътя като тежкотоварните автомобили ще преминават през обходен маршрут – Димитровград – село Опан – гр. Симеоновград и обратно. Това е първият цялостен ремонт на пътя от 80-те години насам.

От днес стартира подготовката за ремонт на път II-76 Тополовград-Харманли, участък Хлябово-Българска поляна, над река Соколица. Срокът за завършване му е до края на годината. От ОПУ-Хасково информират, че обходният маршрут за МПС над 3.5 тона ще бъде през селата Устрем – Радовец – Студена, а лекотоварните автомобили ще преминават през алтернативния, успореден път на път II-76, по същото направление.

На пътя Хасково-Кърджали при село Войводово се предвижда нова организация на движение на кръстовището. Ще се изгради трета лента за ляво завиване в посока с. Войводово, както и ще се положи нова пътна маркировка в участъка.

Пътят Върбово – Тънково до с. Долни Главанак не е ремонтиран от 70-те г. на миналия век. Срокът за изпълнението на технологичния проект, в който фирмата – изпълнител трябва да приключи, е едногодишен.

Очаква се да бъде одобрено и финансирано допълнително задание за ремонт на част от АМ „Марица“ в лявото платно, в участъка от 99.500 км. до 101.700 км. Предвижда се ремонт на участъка и подобряване на технико – експлоатационното му състояние.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Връщат част от мерките при преминаване на прага от 200 болни
Връщат част от мерките при преминаване на прага от 200 болни

Обраха мъж, хванаха непълнолетен за дрога
Задигнаха 35 бона и Мерцедес от почиващ на река Арда

Затвори