Честит празник, Хасково!

0
Divel

Хасково празнува! 8-ми септември – Рождество на Пресвета Богородица се чества като празник на Хасково от 1993 година с решение на общинския съвет.

Празничният ден започва в 8:30 часа с литургия по повод Рождество на Пресвета Богородица в църквата “Успение Богородично”. След това отново в същия храм от 10:30 часа ще се проведе молебен за Хасково, отслужен от всички православни свещеници, служещи в града.

Старско

В 11 часа на сцената на площад “Свобода” театър “Дани и Деси” ще представят “Къде си, приятелю” – спектакъл за децата в Хасково. От 12 часа в хасковския театър ще се проведе тържествено заседание на общински съвет – Хасково, но която церемония ще бъдат офциално удостоени почетните граждани.

През целия ден в централната градска част ще има улични музиканти.

След обяд от 14:30 часа в РИМ-Хасково ще бъде открита изложба “Музиката и моят роден град”. От 17:30 часа в парк “Кенана” ще се проведе приложно колоездене.

Вечерните събития зопачват от 18 часа в РИМ-Хасково с музикална програма. Участие ще вземат гайдарски състав с ръководител Филип Филипов, камерен оркестър – Хасково с диригент маестро Цанислав Петков, вокално трио “Рокива” и Димитър Русев – Мутата.

След това събитията се пренасят на спортна площадка “Спартак”. Там от 19 часа започва концерт на рок група „Хала“ към Младежки център. След това, час по-късно, на сцената ще се представят рок група ХАНГАР 42. Кулминацията ще бъде от 21 часа, когато са сцената ще се качи Силвия Кацарова, Теди и Бенд.

Празникът завършва в 22:30 часа с празнични фойерверки.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пожар лумна до Нова Надежда
Екстремна опасност от пожари

Голямото прибиране: Хиляди на път от Черноморието към родните места (ВИДЕО)
Голямото прибиране: Хиляди на път от Черноморието към родните места (ВИДЕО)

Затвори