Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще

0

В подкрепа на каузата „Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще“ от 20.30ч. до 21.30 ч. днес ще бъдат загасени светлините на Монумента „Света Богородица“ и Камбанарията до него. Община Хасково се включва в инициативата на международната природозащитна организация WWF и се присъединява към 17-ото поредно издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“. Тази година тя е посветена на опазването на дома на дивите животни.

За по-малко от един човешки живот сме загубили 69% от дивите животни по света. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят почти изцяло от човека и неговите действия, сочат от WWF.

В кампанията “Часът на Земята” традиционно се включва и Областна администрация-Хасково, като осветлението на сградата й ще бъде изключено също от 20.30ч. до 21.30 ч. тази вечер.

С изключване на светлините на Стария мост на река Марица и община Свиленград за пореден път ще подкрепи глобалната инициатива “Часът на Земята” на 25 март. Осветлението на символа на града – 500-годишния каменен мост, ще бъде спряно за 1 час, от 20.30 до 21.30 часа.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Благовещение – не излизайте гладни и без пари
Благовещение – не излизайте гладни и без пари

Две жени в Спешното при ПТП на кръстовище(ВИДЕО)
Две жени в Спешното при ПТП на кръстовище(ВИДЕО)

Затвори