Център за възрастни хора с деменция започнаха в Димитровград

0

Първа копка на Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция бе направена днес в Димитровград. В церемонията участваха кметът Иво Димов и областният управител Станислав Дечев.

„Факт е, че община Димитровград през последните години направи изключително много за интеграцията и социализацията на всички уязвими групи. А това се случва, защото кметът Иво Димов и екипът му, избрахте да водите устойчива социална политика, която не маркира, а разрешава проблемите. Затова Вие заслужавате нашето огромно уважение. Защото социалната сфера е една от най-сериозните и тежки сфери. Тук всеки казус е човешка съдба, болка и страдание”, каза областният управител на Хасково и подчерта, че за успехите на едно управление се съди по условията, в които живеят най-слабите и беззащитните.

Проект „Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция“ се изпълнява по процедура „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания“. Общата стойност на проекта е 554 856.00 лв.- 100% безвъзмездна финансова помощ. В рамките на 15 месеца ще се извършат дейности, с които ще се обнови сградният фонд и прилежащото дворово пространство към сградата в обхвата на проекта.

Предвидената социална услуга, чрез разкриването на Център за настаняване от семеен тип за възрасни хора с деменция е с капацитет 15 места и ще даде възможност за обгрижване на 15 човека с ментални проблеми.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Развиват предприемачеството между Гърция и България по проект
Развиват предприемачеството между Гърция и България по проект

44 000 касови бележки от областта участват за награата на НАП
Три пъти повече плащания към бюджета чрез ПОС терминал отчита НАП Хасково

Затвори