Царската гимназия отбеляза своята 55-годишнина в препълнения театър “Иван Димов”

0

Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” отпразнува 55-годишнината от създаването си пред пълна зала в ДКТ “Иван Димов” в Хасково. Тържеството започна с кратък филм, представящ многобройните успехи на училището и неговите възпитаници, както и многото различни и интересни специалности, които се изучават в гимназията.

В словото си директорът на гимназията Маргарита Топалова разказа за историята на училището и неговото начало през 1968 година. Тя пожела на учениците и преподавателите много успехи в полето на знанието и прославяне името на гимназията, като една от най-добрите професионални гимназии в страната.

Гости на празника на ПГДС “Цар Иван Асен II”, бяха областният управител инж. Минко Ангелов, кметът на Хасково Станислав Дечев и началникът на Регионално управление на образованието инж. Веселина Павлитова. Всички те подариха цветя и подаръци, а областният управител връчи на директора и почетен плакет. Слово държа и дългогодишният директор на училището – Александър Батимов, който е заемал поста от 1984г. до 2016г. Той бе емоционален в речта си и сподели спомените си за трудното начало, за ремонтни дейности, които е трябвало да бъдат извършени в сградата на училището и общежитието, както и за последвалите големи успехи на учениците по състезания. Батимов изказа своята признателност към неговия наследник на поста – директор Топалова, че продължава да ръководи успешно гимназията и да достига нови висоти. Бяха получени и много поздравителни адреси от училища, гимназии, висши учебни заведения и фирми партньори на ПГДС.

След официалната част настъпи и кулминацията на вечерта. Театралното ателие към гимназията „Обичам сцената“ представи пиесата „Борислав“ по Иван Вазов – историческа драма за царуването на Цар Иван Асен II. Младите актьори бяха наградени с бурни и продължителни аплодисменти от публиката.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мустафа Карадайъ: Културно-историческият туризъм носи развитие и просперитет на регионите
Мустафа Карадайъ: Културно-историческият туризъм носи развитие и просперитет на регионите

Щъркелът Дончо долетя пръв в Подкрепа (ВИДЕО)
158 нови платформи за щъркелови гнезда монтираха Електроразпределение Юг

Затвори