БСП иска да спре концесията на летище София

0

БСП срещу концесията на летище „София”. Партийният лидер Корнелия Нинова нарече управлението на летището от частна фирма неевропейско, пише Нова.

Повод за думите й стана отварянето на пет оферти за концесията на летище “София”. Най-висока като предложено концесионно възнаграждение за държавата се оказа петата и последна оферта на френската „Аеропор дьо Пари Груп”. Тя участва в надпреварата чрез консорциум между компаниите “Аеропор дьо Пари” и турската “Тав Хавалиманларъ холдинг”. предлага годишно концесионно възнаграждение от 32,8 млн. евро и общи инвестиции в размер на 903 млн. евро.

„Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин за нас не отговаря на истината. Летището се развива добре. Защо трябва да се отдава на концесия? Какво европейско вижда правителството на ГЕРБ в това да дадеш този обект за националната сигурност на Турция”, коментира лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Към момента всеки един от участниците има равни шансове за класиране и ние нямаме предопределен нито избран изпълнител. Тенденцията беше положена още 2005 година, когато летищната инфраструктура Бургас и Варна и редица пристанища бяха дадени на концесия от тройната коалиция и към момента те се развиват успешно”, обясни министърът на транспорта Росен Желязков.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковлийчета заминават на обучителен лагер в НАСА
Хасковлийчета заминават на обучителен лагер в НАСА

dvoda
Водопроводът в Северна зона с акт 16

Затвори