Бръснарска история в подобен на Хасково град

0

В подобен на Хасково град минали местните избори. Един поп влязъл в бръснарница, за да се подстриже малко. Седнал на стола. Бръснарят го подстригал и свещеникът попитал колко пари дължи. “Нищо, отче, днес съм решил от божи служители да не взимам пари. Приеми го като малка подкрепа за църквата”, рекъл берберинът. Попът благодарил и си тръгнал. След няколко дни едно момче от църквата донесло на бръснаря светена вода с благовония, за да пръска бръснарят за здраве клиентелата си.

На следващия ден в берберницата дошъл човек с дребен бизнес, имал павилион на захарни изделия. Бръснарят подстригал и него без пари и обяснил на клиента си, че това е подкрепата му за малкия дребен бизнес в тая държава.

След няколко дни куриер донесъл на бръснаря голям пакет с шоколади, бисквити, бонбони и други подаръци от благодарния търговец.

В бръснарницата влязъл един общински съветник. Седнал на стола. Бръснарят го подстригал и съветникът попитал колко да плати за подстригването. “Нищо. Днес реших да не взимам пари от общински съветници. Гледайте на това като на малка подкрепа от моя страна за общината”, обяснил бръснарят. “Благодаря”, казал съветникът и си тръгнал.

На следващия ден бръснарят отишал на работа и какво да види. Пред берберницата му се наредили на опашка 20 депутати и го чакат да отвори.

Историята можеше да продължи и още, но рано рано дошлата зима, не я е срам, в края на ноември остави десетки села в Хасковска област без ток, а аварийните екипи на ЕРП-то били заети в други съседни региони. Ми дълбока провинция сме, какво да се прави.

 

Автор: Развигор Разколников

      PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Очакваме със 5% повече туристи през зимата
Българите пътуват повече с цел туризъм през 2023 година

Всички пътища в областта са проходими
10 села без ток в област Хасково

Затвори