Божидар Саръбоюков се класира 11-ти на Световното в Шотландия

0

Номер 1 атлет на България за 2023 година – Божидар Саръбоюков, се класира 11-ти на Световното първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу, Шотландия.

Харманлиецът регистрира най-добър опит от 7.73 в дисциплината дълъг скок и остана в подножието на най-добрите осем състезатели.

Саръбоюков, който скачаше последен по ред, направи въздушен фал в първия си опит, а именно фаловете през сезона го лишаваха от по-високи резултати според неговите стандарти. Въпросните фалове вероятно бяха провокирани от промените в разбега, върху които работят от известно време с треньора му Димитър Карамфилов – техниката “двойна ножица”. За Световното сега двамата бяха споделили, че се връщат към подхода със стария разбег.

Вторият опит на Саръбоюков вече беше успешен – 7.73 метра, което го постави на десета позиция и само на един сантиметър от заветното осмо място. Състезателите от топ 8 продължаваха борбата за медалите с допълнителни три опита. Третият скок на Божидар беше 7.71 и така той зае впоследствие 11-то място, съответно отпадайки от следващия кръг и спора за отличията.

“Не съм доволен, разбира се. Всички знаят аз какъв резултат очаквам – много по-добър от този. Мисля, че днес можех да го направя. Просто първият опит беше много минимален фал.

Радвам се, че трупам опит с най-добрите. Смятам, че за първи път аз нямах притеснение от тях. Просто отново тази зима не е бил моят ден. Надявам се лятото да покажем доста по-добри резултати”, каза Саръбоюков след финала.

Шампион в Глазгоу стана суперзвездата от Гърция Милтядис Тентоглу с 8.22 метра, а след него се наредиха Матия Фурлани (също с 8.22, но по-слаб втори най-висок резултат) и Кари Маклауд с 8.21.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Свиленград отупаха ОФК "Хасково" с 3:0
Свиленград отупаха ОФК “Хасково” с 3:0

Розите взеха победа на Ямача
Саяна победи Розите в Казанлък

Затвори