Божидар Саръбоюков е Атлет на 2023 година

0

Най-добрите ни млади атлети в хоризонталните скокове Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова спечелиха анкетата за „Атлет и Атлетка на България“ за 2023-а година.

Екипът на списание „Атлетика“, експерти, спортни журналисти и редакции отразяващи атлетиката в България гласуваха през ноември 2023-a. Към гласовете на специалистите беше добавен и един вот от феновете на списание „Атлетика“ чрез гласуване в профила на изданието в социалната мрежа „Фейсбук“ (Мета).

Божидар Саръбоюков (скок дължина и троен скок) убедително спечели първото място с 289 точки като бе поставен начело от всичките 28 експерти в анкетата, а само в гласуването на феновете отстъпи на Лъчезар Вълчев (троен скок). Втори в анкетата с 212 т. е Тихомир Иванов (скок височина), който бе „Атлет на България“ през 2017-а. Трети е Вълчев, който бе поставен на първо място от читателите на списание „Атлетика“ и набра общо 209 точки в цялото гласуване.

При жените Пламена Миткова (скок дължина) е номер едно с 260 точки, а съвсем близо до нея на втората позиция е най-силната ни атлетка в бяганията Милица Мирчева с 251.5 т. Третото място е за Александра Начева (троен скок), която събра 187 точки. Най-малката номинирана в анкетата – 15-годишната Радина Величкова (100 м и скок дължина) е четвърта в класирането със 154 точки, но с първо място сред гласуването на феновете.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ден на християнското семейство в ОУ „Алеко Константинов“
Ден на християнското семейство в ОУ „Алеко Константинов“

Момичетата от село Узунджово първи на тенис на маса
Момичетата от село Узунджово първи на тенис на маса

Затвори