Борисов за ветото на Радев: Неочаквано е (ВИДЕО)

0
Divel

“Интересно и неочаквано.” Така премиерът Бойко Борисов определи наложеното частично вето от президента Румен Радев върху Закона за извънредните мерки.

“До момента с президента Радев сме провели две срещи. Всеки ден му се обаждам и му докладвам какво правим. Днес той се обади и каза двата мотива, заради които връща за повторно разглеждане от парламента Закона за извънредното положение. Президентът услужливо забрави да каже, че точките за спекулата, заради която налага ветото, са по предложението на БСП” Кое налагаше днес да ме нападне в гърба така? , каза премиерът Бойко Борисов.

Старско

Министър-председателят заяви, че при второто четене на тези текстове в Народното събрание, те няма да бъдат подкрепени от ГЕРБ. По думите на му досега държавният глава е проявявал разбиране към въведените мерки и не разбира реакцията му. “Все едно не сме говорили със същия човек преди два дни”, заяви премиерът Борисов.

Бойко Борисов разясни, че армията ще бъде изкарана на терен само при краен случай и когато от МВР помолят за помощ. Така министър-председателят определи действията на държавния глава като егоцентризъм.

“Уважаеми господин президент, единственото, за което ще се използва армията, е поради искането на МВР, че полицаите и жандармерията ще омалеят, социалните служби ще омелят. Който се заиграе със страховете на хората, задължително губи”, каза Бойко Борисов.

Борисов коментира, че всички са се съгласили, че мерките на правителството са най-добрите и най-навременните досега в Европа.

“За разлика от тези популисти, които си позволяват всеки ден да си менят мнението, ние с моите колеги носим цялата отговорност. Един член приехме в закона, предложен от БСП, и веднага настана хаос на пазара. По-добре да останем без този текст, отколкото да накараме пазара да се изкриви по начин, по който различни хора предлагат. Ако се сравни с това, което говори президентът Радев в четвъртък, а са минали два дни, няма нищо общо с това, което той каза в мое присъствие”, заяви Борисов.

“През криза се минава с лишения, мобилизация и единство. Затова ме боли, когато сме разделени”, каза още министър-председателят.

Цялото изказване на министър-председателя Бойко Борисов гледайте във видеото.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Все още има безотговорни хасковлии /Фоторепортаж/
Все още има безотговорни хасковлии /Фоторепортаж/

Радев за F-16: Разходите, които ще се вложат не са на премиера, а на българските граждани (ВИДЕО)
Президентът наложи частично вето на Закона за извънредното положение (ВИДЕО)

Затвори