Борисов: Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в пика (ВИДЕО)

0
Divel

“Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в пика.” Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Той заяви още, че днес в Банско започва масово тестване на населението в града. “Разпореждам днес на щаба да започне масирано тестове, така както го казват специалистите, на Банско. Хората там изстрадаха много, днес се създава организация с бързите тестове, тук могат да ни свършат работа, защото те показват дали имаш антитела и като мине изследването ще имаме ясна картина”, каза Борисов.

Старско

“В рамките на дни променихме индустрията си. Оказа се, че българската индустрия произвежда в пъти по-качествени стоки, отколкото велики империи. Вече сме презаписали първата линия, сега раздаваме за бързата помощ. Казал съм днес да се направи за нашите братя в Северна Македония и да им изпратим 100 облекла за докторите им на първа линия. Лесно е да кажем, че сме братя, но се вижда дали е истина, когато ни е трудно и можем да помогнем”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че към този момент в света няма заявено лекарство, което да помага за коронавирус.

“В 9 часа ще дойдат технолозите на няколко завода, ще направим среща. Имаме промишлено количество от това лекарство, което се тества в Австралия. Таблетирали сме такова, но то трябва да мине по всички стъпки и одобрения, а те са много сложни. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България да действат заедно. Работим много усилено по тази тема”, увери премиерът.

“Тъй като имаме данни за развитието в Банско, за това по разпореждане на премиера ще се направи изследване, за да се види имат ли хората изграден имунитет и дали са били контактни със заразени”, обясни проф. Кантарджиев.

“В другите държави едни дни има пикове, почват да идват радостни новини и изведнъж, хоп, пак умрат хиляда души. Ние сложихме много твърди мерки, българският народ бе много дисциплиниран. Ако в момента имаме съперничество с някоя държава, това е Германия. Хората дисциплинирано с маски ходят на работа, до аптеката, до магазина. От два дни съм възложил какъв ред и дисциплина да се създаде без да изпуснем ситуацията – да ползваме парковете, планините. Само заедно можем да оцелеем”, категоричен е премиерът.

“Ние не сме в пика. Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в пика, бавно пълзим нагоре, не мислим за разпускане на мерките, ако може да направим нещо дисциплинирано, ще го направим. Ключовата дума е лекарство, имаме ли го, въобще няма да питам Щаба. Заповедта я издава министърът на здравеопазването. Ние сме свързани с големите икономики. Там не се ли подобри положението и при нас няма. Ние сме част от глобалната икономика”, каза още министър-председателят.

Борисов заяви, че в сряда ще има среща с представители на Светия Синод, за да обсъдят мерките около предстоящите празници.

“По-добре да ме намразят толкова, че да не искат да ме видят. Работещото към днешна дата е дисциплината. До 2-3 седмици ще знаем за какво става въпрос”, призова Борисов.

“Ако не бяхме се затичали по заводите, ако не бяха нашите герои – шивачи, тъкачи, щяхме да бъдем облечени в найлони. В света няма от къде да дойдат”, завърши Бойко Борисов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Новите двама с коронавирус са на 34 и 33 години (ВИДЕО)
581 са заразените с коронавирус у нас (ВИДЕО)

Хасковските творци продължават да разказват своите приказки срещу коронавируса
Хасковските творци продължават да разказват своите приказки срещу коронавируса

Затвори