Борисов: Готови сме да окажем помощ на Гърция и Турция

0
Divel

Премиерът Бойко Борисов написа във Facebook, че страната ни е готова да окаже помощ и съдействие на Гърция и Турция след опустошителното земетресение.

“Като съседи в нужда сме длъжни да си помагаме. Затова трябва да пазим уважение помежду си и да поддържаме винаги диалог. България изразява солидарност с народите на Гърция и Турция във връзка с разрушителното земетресение, което предизвика жертви и щети. Страната ни е готова да окаже помощ и съдействие. Поднесох съболезнования на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с когото разговарях по телефона”, заяви министър-председателя.

Старско

27 вече са жертвите от опустошителното земетресение между Гърция и Турция вчера, съобщава “Ройтерс”.  25 са загинали в Турция, а на гръцкият остров Самос са загинали двама младежи – момче и момиче, след като стена се е срутила върху тях.

20 сгради са се срутили в Измир, като спасителните действия по издирване на оцелели под развалините продължават. Броят на ранените нарасна до 804. Земетресението причини “мини цунами” в двете страни, като имаше наводнени улици както в Турция, така и на остров Самос.

“Каквито и да са нашите различия, това са моменти, когато народите ни трябва да бъдат заедно”, написа Мицотакис.

„Благодаря, господин министър-председател“, написа в отговор президентът на Турция Ердоган.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
С какво време започва новата седмица?
Очаква ни прохладен уикенд, съботата ще е дъждовна

Отнеха книжката на Григор Димитров
Даниел Еванс спря похода на Григор Димитров във Виена

Затвори