Бойко Борисов посети хасковски цех за предпазни маски (ВИДЕО)

0
Divel

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Хасково.

Той посети хасковска фирма, която е одобрена за производство на предпазни маски.

Старско

“Дойдох да благодаря на хората, защото това е фирмата, която предлага най-доброто качество. Освен, че не са съкратили работници и са вдигнали заплатите, пред тях се отваря и голям пазар. Прекрояваме икономиката”, обясни Борисов.

“Обикаляме, за да преструктурираме, за да се работи там, където може. За да може, най-вече, хората да си получават заплати и да си хранят семействата”, заяви Борисов.

“Мога да си направя една голяма критика към себе си. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята на еврозоната, защото виждате трилиони Европейската централна банка отпуска за борба и възстановяване след коронавируса. Разговарях с всички в комисията. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране като държава с рейтинг на държави, които са в Еврозоната и в чакалнята. Имаме само едно условие да изпълним, ще го изпълним и да си кандидатстваме отново, ние не, че сме се отказали, но решихме да сме по-бавни да убедим хората по-бързо. Тази криза ни показа, че тези, които са в Еврозонота ще разполагат с милиарди за възстановяване, а тези които не са ще теглят дългове и то на огромни лихви. С един, два месеца намалихме темпото, но с една, две седмици ще го наваксаме. До края на април ще кандидатстваме  отново”, убеден е премиерът.

Министър-председателят е убеден, че със спазването на всички критерии ще бъдем приети и ще се закачим за основния водопровод в ЕС.

По границата всичко е наред. Трафикът е спокоен. Преди дни Турция взе решение да третира българските водачи като турските. “Аз съм за това – да се оправят проблемите”, увери министър-председателят.

Премиерът отказа да коментира изказванията на президентът Румен Радев. “Това е все едно един човек да ти удари шамар. Те ни нападат, ние се опитваме да се отбраняваме. Ние не сме казали една дума, а вчера, това, което каза той – излъга, заклевам се във внуците си”, каза Борисов.

“Днес сме взели решение за 30 000 PCR теста, защитни средства от Южна Корея. 1 000 000 тестове съм поръчал на ЕК, няма ги, не могат да ги намерят. В никоя държава ги няма. Затова няма как да има масово тестуване. Затова днес съм възложил да възстановим института по микробиология, който от преди 20 години не работи, за да може да възобновим института и да си правим ние тестовете”, каза още Бойко Борисов.

Собственикът на фирмата Въчо Парасков заяви, че дневно тук се произвеждат между 3 000 – 4 000 предпазни маски. Платът е тестван, непромокаем, защитава от предаване на бактерии, маските са за многократна употреба. Продуктът вече се произвежда в няколко серии, в това число и за деца.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Полицията затяга контрола по празниците

"Мони Мес" подава ръка на нуждаещите се хора
“Мони Мес” подава ръка на нуждаещите се хора

Затвори