Бойко Борисов инспектира “Арена Арда” (ВИДЕО)

0

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Кърджали, за да инспектира стадиона и обеща осветление. Старши треньорът на Арда (Кърджали) Стамен Белчев посрещна премиера.Борисов бе придружаван от министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Тримата проведоха среща с ръководството на отбора както и с отговорните лица, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона. Те са подготвили мащабен проект за 11 млн. лева. Бойко Борисов отговори: “Най-напред ще помогнем с осветлението, а за модернизацията ще почакате понеже и “Левски” ще поиска козирка.”

Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на собствен терен в Кърджали. По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали отбори от Първа професионална лига, като целта е разходите по реновирането да бъдат оптимизирани максимално.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. Той коментира, че всички останали отбори в „А“ група са получили финансиране от държавата.

Срещата днес е в резултат на разговора на ръководството на „Арда“ с премиера Борисов в началото на месец август, когато те поеха ангажимент да бъдат представени подробно плановете за подобряване на спортното съоръжение в Кърджали.

Спортният министър увери, че през втория футболен полусезон Арда (Кърджали) ще играят домакинските си мачове на стадиона в Кърджали.

С бурни ръкопляскания тримата бяха посрещнати и изпратени.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МБАЛ-Хасково
Обраха хасковлийка в болницата

meso_230819
Хванаха нередовно месо в магазин в село Върбово

Затвори