БФС спря футбола в България

0
Divel

Във връзка с приетото от Народното събрание днес извънредно положение на територията на България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г.

Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

Старско

Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.

Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната.

25-ият кръг от efbet Лига трябваше да започне днес с двубоя Царско село – Славия.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
"Разалнувам съм и съм горд от българския парламент от това, че в един тежък момент показваме на хората, че може да преодоляваме противоречие и да мислим преди всичко за българския народ", заяви премиерът Бойко Борисов след гласуването. Той получи ръкопляскания от депутатите.
Народното събрание обяви извънредно положение в България (ВИДЕО)

Линейка
Мотопед отне предимството на Опел

Затвори