БФС ще организира турнири за деца във всички области

0

Тази пролет Българският футболен съюз ще продължи традицията да организира мащабни детски турнири с цел популяризиране на футбола сред подрастващите и осигуряване на условия за хиляди български деца да практикуват любимата игра.

Между 3 април и 25 май 2020 г. отбори от почти всички области на страната ще се включат в инициативата, средствата за която са осигурени изцяло от бюджета на централата.

Програмата ще обхване над 300 отбора от 4 зонални и 24 областни съвета на БФС. В турнирите ще вземат участие деца, родени през 2007 година, като във всяка надпревара по места ще се включат между 8 и 10 тима.

Право на участие имат клубовете, които не са част от професионалния футбол в България (Първа и Втора професионална лига). Общият брой турнири ще бъде 30, като в Зонален съвет-София и в Зонален съвет-Пловдив ще се проведат по две състезания.

Българският футболен съюз се ангажира с пълното логистично обезпечаване на програмата. За провеждането на всеки турнир ще бъдат подсигурени терени и съдии, а всяко дете ще получи напълно безплатно състезателен екип. На отборите ще бъдат осигурени и специални футболни топки. Вероятната дата за Хасковска област е 15 май.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обраха магистралата
Затруднено движение в участък на АМ “Марица”

Бойко Борисов: Трябва да намерим трайни решения на мигрантската криза
Бойко Борисов: Трябва да намерим трайни решения на мигрантската криза

Затвори