Безплатни консултации за безработни в Хасково и Димитровград

0

Безплатни консултации за безработни от няколко целеви социално уязвими групи провеждат от Фондация „Х&Д Джендър перспективи“ в Хасково и Димитровград по европейски проект с продължителност 25 месеца.

Специалисти ще помагат за намирането на работа на хора от няколко целеви групи: жертви на домашно насилие, хора с увреждания, представители на етнически малцинства, младежи до 29 г. и безработни над 55 г. Те могат да получат консултации от трудов посредник, социален работник, психолог и юрист, обясни ръководителят на проекта Петя Петкова.

Очакванията са да бъдат обхванати около 200 безработни – 120 от целевите групи и 80 членове на техните семейства. Целта е поне 20 да започнат работа, коментират от екипа.

От фондацията ще осигуряват контакти с работодатели, като за целта ще поддържат необходимата база данни. Предвидена е възможност и за мобилна услуга с посещения на селата в региона, както и включването на безработни и от други общини.

През месец май се провеждат информационни срещи, като вече трима безработни са заявили желание за участие. Същинската работа ще започне през юни.

Консултативният център в Хасково се намира на улица „Пирин“ №9, етаж 1, тел.: 0878 567 659, 0879 130 158.
Офисът в Димитровград е на улица „Св. Климент Охридски“ №1, етаж 1, офис 1, тел.: 0879 132 080.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иззеха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“
Иззеха 99 000 опаковки за тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“

Обезвреждат пестициди и стари препарати от складове в Хасковско
Обезвреждат пестициди и стари препарати от складове в Хасковско

Затвори