Без решение за Бизнес плана на ВиК, КЕВР с последна дума за цената на водата

0

Бизнес планът на хасковското ВиК, в което е включено увеличение на цената на водата, остана без решение за съгласуване на местно ниво. Това обявиха на пресконференция от Асоциацията по ВиК.

В Бизнес плана е заложено водата в Хасково да стане 3,51 лева. Управителят на местното ВиК инж. Тодор Марков обясни, че в Хасково няма гравитачна вода, а само сондажна. “За да работи всичко, трябва електричество”, каза той и допълни, че цената на тока е основният ценообразуващ елемент. Марков заяви още, че през годините водата е трябвало плавно да се повиши и даде пример 2016г – 3 лв., 2017 – 3,19 лв. и така до 2021г. да стане 3,51 лв. Той обяви, че в момента дружеството работи под себестойност и изнемогва.

Старско

Без решение за Бизнес плана на ВиК, КЕВР с последна дума за цената на водата

По време на заседанието на Асоциацията не е било постигнато решение Бизнес планът да бъде съгласуван. Повечето общини са гласували с “въздържал се”, а Свиленград “Против”, затова не е постигнат консенсус. На сесията на общинския съвет в Хасково в петък бе приета докладна записка, която упълномощи кметът на града да гласува с “Въздържал се” на заседанието на Асоциацията.

Документите ще бъдат изпратени в Комисията за енергийно и водно регулиране, и така КЕВР ще има последната дума дали водата в Хасково ще се увеличи до 3,51 лева на кубик.

Цената на водата в Хасково не е променяна от 2012 година.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Засилват капацитета на болниците с интензивни легла
Засилват капацитета на болниците с интензивни легла

След атентата в Страсбург: Нивото на терористична заплаха у нас остава ниско
Заловиха 1 843 маркови дрехи ментета

Затвори