Бербатов: Мачът се играе, наесен конгрес/ВИДЕО/

0
Divel

“Мачът за мен е започнал и се играе. Вие, клубовете, трябва да определяте кой ще управлява БФС”, това заяви Димитър Бербатов.

Той се срещна с футболни клубове от областта в Харманли. Предварително срещата бе на стадион “Хеброс”, но заваля и се премести в културния дом. Минути след началото местата бяха заети. Интересът бе голям, а големите липсващи бяха отборите от Хасково. В срещата разговор доста критики отнесе сегашното неадекватно управление на БФС. Накрая на дебата всички се обединиха, че е нужна спешна промяна в българския футбол.

Старско

След края звездата на БГ футбола раздаде автографи на малчуганите и застана за кратко блиц интервю пред Xnews.bg.

Как протича диалога и имате ли нужната подкрепа?
– Както и преди казах, самото уважение ми е много важно. Затова съм по всички футболни центрове в България. Искам да се срещна с всички лично и да им обясня за какво става въпрос. До момента нещата вървят много добре, защото получавам обратната връзка. Чувам техните проблеми и с какво мога да им помогна. Излагам моята програма и им казвам, че промяната трябва да дойде от тях.

Търсите ли и подкрепата на феновете?
– Срещаме се с доста фенове. Привържениците на някои отбори вече изразиха подкрепата си. Трябва да изразят мнението си, защото моментът на промяната е дошъл.

Има ли нужда от конгрес в БФС, било извънреден или редовен?
– С моя екип работим по тази линия за конгреса. Трябва новото управление да е с мандат 4 години, и то да освободи старото. Стига с тия лъжи вече, че трябва да чакаме до февруари. Една трета от клубовете се събират и се прави конгреса.

Хареса ли ви снощният мач Франция-България 3:0?
– Момчетата се стараха, резултатът според мен лъже. Защото последните два гола се вкараха в самия край. Момчетата бяха малко поизморени вече и психически, и физически. Като цяло се държаха добре и се стараха през целия мач.

Следващата ви среща къде ще е?
– В Кърджали, после се прибирам в София да си почина малко и отново продължаваме с обиколката в страната с моя екип. Докато не минем през всички центрове в България и накрая ще видим какво ще изберат на самия конгрес.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Харманли взе купата на Кока Кола/ВИДЕО/
Харманли взе купата на Кока Кола/ВИДЕО/

Страните от ЕС не успяха да се договорят за засилване на граничната охрана
Инспектираха оградата по границата, търсят пари за ремонт

Затвори