Бедственото положение в Хасковско заради горски пътища (ВИДЕО)

0

Въведеното от 12 ч. днес частично бедствено положение в общините Тополовград и Свиленград цели да бъдат предприети спешно мерки за възстановяване и изграждане на фронтални и рокадни горски пътища. Това е необходимо за осигуряване на бързо придвижване на дежурните сили от МВР и МО до оградата по границата с Турция.

Това обясни на брифинг областният управител на Хасково Минко Ангелов, който по-рано издаде заповедта за частично бедствено положение, което според записаното в нея ще продължи до 12 ч. на 29 септември.

Старско

В първоначалното съобщение от хасковската областна управа, като повод бе посочено: „създадената към момента и усложняваща се обстановка, вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница в пограничните райони“. С уточнението, че целта е „избягване загуби на човешки животи, недопускане на значителни вреди на имуществото на населението и икономиката на страната, както препятстване настъпването на значителни последици за околната среда“. Това създаде напрежение и паника сред хората от двете погранични общини, които се притесниха от нашествие на мигранти. 3 часа след влизане в сила на частичното бедственото положение областният управител Минко Ангелов обясни точните причини, наложили издаването на заповедта.

Няма опасност за населението и икономиката в тези общини. Просто хората трябва да знаят, че трябва да ограничат движението на МПС на територията на тези горски пътища, които се използват за охраната на държавната граница, заяви Ангелов.

Той добави, че са мобилизирани и части на министерството на отбраната, а средствата за възстановяване на тези горски пътища са от ДГП-Сливен, като контролът ще се извършва от директора му и РГДП-Елхово.

В ново съобщение от хасковската областна администрация пишат: „Причината, наложила частичното бедствено положение е с цел по спешност и неотложност да бъдат предприети адекватни и навременни мерки да се извършват необходимите действия за възстановяване и изграждане на фронтални и рокадни горски пътища в зоната на отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция“ Елхово за осигуряване на бързо придвижване на дежурните сили на органите на МВР и МО до временното възпрепятстващо съоръжение във връзка с охраната на държавната граница на Република България.“

Има засилен мигрантски натиск към страната, но той се владее от органите, които охраняват държавната граница, посочи още Минко Ангелов, който не даде конкретна статистика за територията на област Хасково, в коята дължината на границата е 47 км.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Скерлев класира отбора на Съединение напред за Купа България
Скерлев класира отбора на Съединение напред за Купа България

Момиченце на 2г. пострада при ПТП, задържаха 5-ма нарушители на пътя
Момиченце на 2г. пострада при ПТП, задържаха 5-ма нарушители на пътя

Затвори