БЧК набира студенти медици за доброволци

0
Divel

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, стартира кампания за набиране на доброволци сред студентите медици за участие в дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19.

Кампанията цели да проучи желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности към Висшите училища в Република България да вземат участие като доброволци в борбата с COVID-19, както и тяхното набиране. Тези съвместни дейности, както и активирането на допълнителен ресурс от студенти-доброволци ще доведе до по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка.

Старско

Всички желаещи трябва да попълнят приложения електронен формуляр ТУК.

Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и предоставена на Министерство на здравеопазването, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в определени дейности, съобразно техните знания, умения и съобразно спецификата и потребностите на конкретната ситуация.

Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България и Асоциацията на студентите медици в България.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Георги Костов: Къде да е новият пункт? /ВИДЕО/
МВнР: Турските власти освобождават от карантината българските шофьори на ТИР-ове

Отменят заповедта за задължителните маски
618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Затвори