БЧК и община Хасково раздават помощи на хора, засегнати от COVID-19

0
Divel

Община Хасково и БЧК от днес започнаха раздаването на помощи на лица, засегнати от епидемичната обстановка вследствие на COVID-19, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане.

Помощта се осъществява съгласно Постановление на Министерски съвет, с което бяха отпуснати 800 хиляди лева. С тези средства са купени хранителни продукти от първа необходимост за семействата, които не получават друга социална помощ.

Старско

От тази сутрин екипите на община Хасково от отдел „Здравеопазване и социални дейности“ и „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ предоставят до домовете на 67 лица от града хранителни и хигиенни пакети. Получателите са съгласувани с Агенцията за социално подпомагане.

Всеки от тях получава брашно- 4 кг., ориз- 3 кг., спагети – 5 пакета, фасул- 2 кг., леща- 2 кг., захар – 5 кг., олио – 2 литра, консерви с риба и месо, конфитюри, лютеница и др. Допълнително по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, финансирана от Американската агенция за международно развитие потребителите получават хигиенен пакет с дезинфектант за ръце, предпазна маска – многократна- 2 бр., сапун, паста за зъби, четка за зъби, шампоан, мокри кърпички и прах за пране.

Общо 665 човека в област Хасково ще получат от пакетите с хранителни и хигиенни продукти, уточниха от БЧК.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Акция за скорост през уикенда
41-годишен кара баварец с над 2 промила

Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Заловиха младежи с дрога в Субару

Затвори