Бащата на Гришо: По-лесно е да гледам мач на Григор, отколкото да съм на тази сцена

0

“По-лесно ми е да гледам мачовете на Григор, отколкото да съм на тази сцена”. Това призна при удостояването си със званието “Почетен гражданин на Хасково” бащата на Григор Димитров – Димитър Димитров. Той благодари за признанието.

За това, че като треньор Димитър Димитров е издигнал много тенисисти, той заяви: “Това не е само моя заслуга. Това е заслугата и на всички семейства и родители, които са били зад тези момчета и момичета.”

Баща му коментира и здравословното състояние на най-добрия български тенисист. Преди Димитров да замине на участие за US Open, е преминал последния ядрено-магнитен резонанс. “Гришо имаше 40% разкъсвания на мускулите. За момента няма абсолютно нищо”. Това била и една от причините хасковлията да бъде така освободен и да има желание за игра.

Като баща Димитър Димитров сподели: “Винаги, когато Григор се чувства добре на корта и винаги, когато предоставя най-доброто то себе си, съм бил удовлетворен.”

“Григор Димитров не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един удобен момент си идва в града. Това, че не се появява пред медиите, е друго.”, допълни Димитров.

Хасково удостои и още двама почетни граждани. Това са певецът Тодор Кожухаров и адвокат Стоян Илиев – посмъртно.

Званието на тримата им беше връчено на тържествена церемония в театър “Иван Димов”. Поздрав отправи кметът Добри Беливанов и председателят на Общинския съвет Таня Захариева, а областният управител изпрати поздравителен адрес.

Певецът Тодор Кожухаров се вписа в книгата на почетните граждани на града и заяви, че е щастлив да бъде част от българския фолклор, който е визитката на страната ни пред света. Званието на адвокат Стоян Илиев бе получено от неговата съпруга д-р Стефка Христова. Стоян Илиев е първият демократично избран кмет на Хасково.

Музикален поздрав бе отправен от “Тримата тенори”.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тирове
Спират камионите в последния почивен ден

Литургия и издигане на знамето дадоха начало на празника (ВИДЕО)
Литургия и издигане на знамето дадоха начало на празника (ВИДЕО)

Затвори