Балканската тенис лига създадена от Йордан Йорданов с близо 400 турнира за 3 години

0

Преди 3 години президентът на ТК Хасково – Йордан Йорданов, създава Балканска тенис лига.

От нейното начало до днес са проведени 362 турнира. Първоначално мачовете се провеждат на кортовете в Хасково, откъдето тръгна и кариерата на най-успешния ни тенисист при мъжете Григор Димитров, но миналата година географията на състезанията стигна до Казанлък, Ямбол и Банкя. Част от Балканската тенис верига са и още две държави, които са домакини на турнири. Това са Гърция (Александруполис) и Турция (Текирдаг и Силиври), а амбициите на организаторите са скоро част от програмата да бъдат Сърбия и Румъния.

„Към момента в Балканската тенис лига членуват 650 души от България, Турция и Гърция. Популяризирането на играта тенис, поддържане на активен и здравословен начин на живот сред деца, младежи и възрастни е основна дейност от основаването! За обединяване на любителите на този изключително красив и полезен спорт Лигата организира индивидуални и отборни турнири в различни категории и множество различни мероприятия. При мъжете участниците са разделени в шест категории, а жените мерят сили на корта в три категории. Има и три категории при смесени двойки. категориите не са по възраст, а по ниво на игра. Това може да противопостави на корта 60-годишен тенисист срещу 18-годишен, но и двамата да играят на едно ниво. това прави мачовете изключително интересни и оспорвани“, споделя пред Bgtourism.bg основателят на Балканската тенис лига Йордан Йорданов, който вече 45 години активно е част от света на тениса.

Участниците получават точки за ранглистите на Балканската тенис лига, а следващите турнири са този уикенд. С програмата на БТЛ може да се запознаете ТУК.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изследваха служителите на общината и дома за стари хора
Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на общински сгради за 867 644,22 лв.

Медиите и нашата отговорност в ситуацията с COVID-19
Factcheck.bg започва партньорство с Meta за проверка на информация

Затвори