Българското политическо мазало вече се разглася и от световните медии

0

“В един идеален свят извънредните сблъсъци биха предизвикали цялостно преразглеждане на българската съдебна система и евентуално дори конституционни промени. Но в реалния живот изглежда точката на пречупване все още не е достигната. Възможно е политическият натиск най-накрая да спечели мнозинството, необходимо във Висшия съдебен съвет на България, за да се осигури отстраняването на Гешев, но далеч не е ясно кой ще управлява шоуто политически, а Гешев твърди, че много от членовете на ВСС са корупционно зависими”.

Това пише Кристиан Оливър от “Politico” – световно известното издание за политически анализи. Материалът е озаглавен “Каскета срещу Тиквата: Българската мафиотска държава достига точка на пречупване”. В подзаглавието се уточнява: “Кризата на върховенството на закона избухна наяве в бурна публична конфронтация между главния прокурор и бившия премиер Бойко Борисов”.

Между рeдовете в анализа се чете, че българското политическо излагане на най-високо ниво прави впечатление и на Европа, и на САЩ.

“Шансът Борисов да състави правителство вече клони към нулата и страната може да бъде готова за шестите си избори за две години през следващите месеци. Очакват се и нови компромати, които да променят цялостната обществена нагласа.

Самият Гешев е известен с ината си и едва ли просто ще се откаже. „За мен единственото важно нещо е да работя за българския народ. Ще довърша мандата си независимо от всичко“, каза той в понеделник”, завършва “Politico”, чийто анализ е пример за свободата на словото и печата по света.

Междувременно Съюзът на съдиите в България поиска от Висшия съдебен съвет незабавно да отстрани от длъжност главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник Борислав Сарафов, след което и членовете на т.нар. съдебно правителство (ВСС) да подадат оставка.

“Призоваваме всички членове на Висшия съдебен съвет незабавно след това да подадат оставка и да напуснат съвета, тъй като отговорността за назначаването на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров на тези длъжности е изцяло и несъмнено тяхна”, се казва в позицията на най-голямата съдийска организация в страната. Излиза, че и на самите правораздатели им е писнало от съдебната ни система, което път е и доказателство за достигането на тоталното дъно и на българската законодателна власт.

Ако спасението е в шести предсрочни парламентарни избори, нека ги правим час по-скоро. Дълбоко съмнително е обаче, че след тях държавата ни ще тръгне към по-добро.

Дерзай, бедни български народе, защото мазалото е пълно, щом го разгласят и световните медии!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Баскетболистите U19 на Хасково станаха шампиони
Баскетболистите U19 на Хасково станаха шампиони

Протестът: Темида да си свали превръзката на очите(ВИДЕО)
Протестът: Темида да си свали превръзката на очите(ВИДЕО)

Затвори