Българската държава като църквата за чакали

0
Divel

135 г. сред Съединението на България държавата ни прилича на църквата в ивайловградското село (ВИЖ ТУК) Сив кладенец, за която XNEWS вече публикува фоторепортаж.

В политиката не може да се говори за рестарт, това не е копче за компютъра. Това кротко, просто и ясно обясни в неделя по една от телевизиите проф. Ивайло Ганев – син на Гиньо Ганев и внук на Кимон Георгиев.

Старско

“В нашия исторически път има събития, които с годините единствено добавят смисъл към отстояването на националната ни идентичност, към съкровения стремеж на българския народ за свобода, справедливост, равенство пред закона.” Така обяви президентът Румен Радев в словото си за Съединението.

“Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг”, гласеше и обръщението на министър-председателя Бойко Борисов по повод най-българското дело от 135 г. насам.

И двата цитата остават само думи, докато страната и държавността ни и силно разединена. Не можеш да замеряш полицаи с павета, но не може униформен в строя да носи и метален бокс на юмрука си. Не може и една от примите на световната опера – българката Райна Кабаиванска, да бъде наричана певица на мутрите, защото е изразила мнение. Мутра на опера не ходи, пък и да е там – не я разбира, това е сигурно.

На 22 септември ще отбележим и независимостта на България. навършват се 112 г. от нея. Докато не осъзнаем собствените си зависимости и независимости, няма и да се съединим, за да направим силата. Интересът ще продължи да клати феса.

Честит празник, Хасково!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Колоездач помете 90-годишна
Тежка катастрофа взе жертва на АМ “Марица”

Панаир на занаятите от днес в Хасково
Панаир на занаятите от днес в Хасково

Затвори