България задълбочава отношенията с Автономен Иракски Регион Кюрдистан

0

Исторически тласък и нова динамика в културно-образователните и икономическите взаимоотношения между Република България и Автономен Иракски Регион Кюрдистан бе поставен с подписването на споразумение между Софийския университет и един от големите университет в гр. Ербил Тишк Интернешънъл Юнивърсити (Tishk International University – TIU), с Председател на съвета на настоятелите и бивш министър на образуванието, както и бивш министър на труда на Ирак проф. д-р Идрис Салих.

Споразумението за сътрудничество цели да мотивира културно-образователните и икономическите взаимоотношения между Република България и Автономен Иракски Регион Кюрдистан. Двата университета се договориха да започнат усилено да работят в обмяна на програми, студенти, гост-лекции, конференции и проекти, с които да затвърдят отношенията си. Представителите на TIU проявиха специален интерес към опита на Стопански факултет в сътрудничеството с бизнеса.

На церемонията по подписване присъства и представителят на Хасковската търговско-промишлена палата, д-р Майкъл Ялда, който пое ангажимент да сътрудничи и подпомага съвместната работа между университетите с цел стимулиране икономическите отношения между Република България и Автономната област Кюрдистан.
Д-р Майкъл Ялда е Председател на Кюрдско-българския бизнес съвет в Ербил, Ирак, с който Хасковската търговско-промишлена палата си сътрудничи от около десет години за развитие на двустранното бизнес сътрудничество.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
127 абитуриенти на ФСГ изпълниха с блясък алеята на Кенана(ВИДЕО)
127 абитуриенти на ФСГ изпълниха с блясък алеята на Кенана(ВИДЕО)

Хасково отличи най-изявените учители и културен деятел на годината 
Хасково отличи най-изявените учители и културен деятел на годината 

Затвори