Бъдещи фермери демонстрираха майсторско управление на трактор

0
Divel

Гимназисти от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ в Хасково демонстрираха майсторско управление на трактор.

Петтима ученици от 11 и 12 клас показа майсторското управление на машината по предварително зададен маршрут в две части – със и без ремарке. Това се случва в рамките на състезанието “Млад фермер”, което се проведе днес в гимназията. То се организира в 3 направления: „Млад механизатор“, “Млад растениевъд” и “Млад животновъд”. Учениците се състезаваха индивидуално, като изпълниха по две задачи във всяко направление.

Старско

Растениевъдите трябваше да разпознават семена и да присаждат лозички на маса. Животновъдите трябваше да разпознават фуражи и да разглобят и сглобят пулсатор.

Състезателите се справиха блестящо. Водещи на празника бяха Славчо Тодоров и Росен Георгиев от 8г клас.

Участници в надпреварата за “Млад растениевъд” са Антон Данаилов от 8г, Ерай Нехадов от 12в и Тихомир Петров от 9в клас. А в отбора на “Млад животновъд” участваха Пенко Ванев от 12в, Денис Филипов от 9в и Дениз Петров от 8г клас. В състава на отбор „Млад механизатор“ се включиха Бейнур Юсмен от 11б, Емре Авни -11б и Ерай Орхан – 12в клас.

Бяха излъчени победители от трите отбора. Това са Ерай- 12 в клас, Денис от 9 в и Емре от 11 б. Те ще представят гимназията на регионалния кръг на състезанието в град Ямбол.

Заедно с това ученици показаха ритуала “Зарязване на лоза”, като така бе почетен празникът “Трифон Зарезан”. Участници в ритуала бяха Йордан, Данчо и Тома от 10а клас.

Всички бяха наградени от директора на гимназията инж. Донка Станчева.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Асфалтират улица „Пещера“ след наш репортаж(видео)
Ремонтират пътя между Кърджали и село Манастир

Станислав Дечев заряза в Гарваново
Станислав Дечев заряза в Гарваново

Затвори