Арестуваха двама рецидивисти за кражби от болницата и от автогарата

0
Divel

Двама рецидивисти, с 20 осъждания, са били задържани за кражби, съобщават от прокуратурата.

На 3 февруари мъж, с инициали А.Р., е обрал в асансьор посетител в хасковската болницата. Извършителя му взел портфейла, съдържащ личните документи и парична сума в размер на 60 лева. Незабавно били проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР – Хасково, като още същия ден портфейла и личните документи на пострадалия били открити в дома на обвиняемия. Той ги предал доброволно и признал за извършената кражба.

Старско

На 7 февруари пък 31-годишен мъж, с инициали И.П., е откраднал дамско портмоне и парична сума в размер на 148 лева,всичко на обща стойност 154,30 лв., от владението на жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

По делото е установено, че, пострадалата се намирала на Автогарата в Хасково, откъдето извършителя й взел портфейла, съдържащ парична сума в размер на 154,30 лв. Незабавно били проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР-Хасково, като още същия ден обвиняемият бил установен и признал за извършената кражба.

И двамата са задържани за срок от 72 часа,в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Двамата са осъждани многократно. А.Р. е с 19 присъди, а И.П има над 20 присъди, като през ноември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, отново за извършени кражби.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриха близо 45 кг. марихуана в автобус
Откриха близо 45 кг. марихуана в автобус

Ангел Кунчев: Ограничете контактите и закритите празненства
Ангел Кунчев: Ограничете контактите и закритите празненства

Затвори