АРДА подписа с нападател и представи главен скаут

0

Ръководството на ПФК АРДА привлече централния нападател Преслав Боруков. Това стана след среща на спортния директор Ивайло Петков и Боруков, на която двамата уточниха всички подробности около договора, който е за срок от две години и половина. Така той става третият футболист, който подписва договор с ПФК АРДА, след Абубакар Тунгара и Радослав Цонев.

Преслав Боруков е роден на 23 април 2000г. в София, а своята кариера започва в „Левски“. Висок е 189 см и играе на поста централен нападател. За последно той бе част от „Локомотив“-Пловдив, а преди това е играл за „Шефилд Уензди“, „Етър“, „Залаегерсег“. Боруков е бил част от юношеските и младежки национални отбори на България.

„Очакваме футболист от чужбина, но щом се появи свободен български играч на пазара, ние веднага реагирахме и го привлякохме”, заяви Ивайло Петков.

АРДА подписа с нападател и представи главен скаут
От клуба съобщават още, че бившият футболист Георги Сърмов става главен скаут на ПФК АРДА. Той се присъединява към треньорския щаб на Александър Тунчев и ще отговаря както за разузнаване на противниците, така и ще наблюдава футболисти за селекцията на АРДА.

„Благодаря на ръководството на ПФК АРДА и на спортния директор Ивайло Петков за предоставената ми възможност. Надявам се да съм от полза както на старши треньора, така и на отбора“, сподели Георги Сърмов, след като и той става част от клуба.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Облачно с краткотрайни превалявания от дъжд
Жълт код за силен вятър със скорост до 90 км/ч

Днес е Антоновден
1693 празнуват Антоновден в община Хасково

Затвори