Арда очаква Боби Михайлов

0

Президентът на БФС Борислав Михайлов е очакван на двубоя Арда – Ботев Пловдив в Кърджали на старта на новия шампионат, пише “Тема спорт” и Gol.bg Сините са отправили официална покана към шефа на родния футбол да присъства на срещата в събота (18:30 часа).

Мачът ще е исторически, защото ще е първи домакински за Арда в елита. Заради това от БФС направиха компромис и разрешиха двубоят да се играе в Кърджали, въпреки че стадионът няма осветление и не покрива всички лицензионни изисквания. По принцип срещата трябваше да е на “Лаута” в Пловдив, но и заради мерки за сигурност бе преместена.

Ако Михайлов се появи, това също ще е историческо събитие. За последно президентът на БФС бе на мач от родния шампионат на 25 септември 2011 година. Тогава той уважи поканата на Лудогорец и изгледа двубоя с Левски от ложата на ремонтирания стадион в Разград. Орлите биха с 2:1. Това бе реално първи мач на Лудогорец в Разград, след като до този момент домакинстваше в Каварна. Оттогава Боби присъства само на домакинствата на националния отбор на “Васил Левски” и на някои мачове на български отбори в евротурнирите.

Домакините от Арда пък предприемат сериозни мерки за сигурност за срещата с Ботев Пловдив. Две охранителни фирми, полиция и жандармерия ще бдят за сигурността преди, по време и след мача. Бе проведена и работна среща между представители на местната власт, футболния клуб и органите на реда.

Автомобилите с пловдивска регистрация ще бъдат отклонявани още на КПП “Чилик”. Полицейски автомобили ще ескортират гостите до парк “Простор”, където също ще има служители на реда, пише 24rodopi.com. Там феновете на Ботев ще изчакат до началото на срещата. Кърджалийци в този район няма да бъдат допускани. Булевард “Беломорски” ще бъде затворен и в двете посоки, а феновете на домакините ще трябва да се придвижват от страната на съда и улица “Стадионска”.

Ръководството на Арда прави всичко възможно да предотврати евентуални ексцесии. В тази връзка сектор Г ще бъде подсилен допълнително. В буферните зони между клетката за гости също ще има позиционирани полицаи. На двубоя се очакват над 10 000 зрители.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
ХТПП ще вземе участие в Созополски фестивал на виното 2019 - ДИОНИСИЕВИ ДНИ
ХТПП ще вземе участие в Созополски фестивал на виното 2019 – ДИОНИСИЕВИ ДНИ

Спипаха 144 парфюми ментета
Намериха 17 кашона с парфюми ментета в микробус

Затвори