Ансамбъл “Хасково” представя България на световен фестивал в Китай

0
Divel

30 танцьори от представителен танцов ансамбъл “Хасково” представят България на световен фолклорен фестивал в китайската столица Пекин.

Танцьорите на Ана Димитрова заминаха на 29 септември. Тях ги води помощник-ръководителят на ансамбъла Надежда Димитрова.

Старско

Днес, 3 октомври, бе официалното откриване на 21-ия световен туристически фестивал 2019. По тразиция началото бе дадено от домакините, а хасковските танцьори се представиха с един танц. Сред официалните гости бяха кметът на Пекин Гуо Дзинлун, министърката на културата и представители на българското посолство в Китай.

Фестивалът ще продължи 5 дни, като през тях хасковлии ще имат няколко концерта. Днес освен на официалното откриване, танцьорите на Димитрова изиграха и съвместен концерт с Колумбия. Репертоарът, който хасковлии са подготвили, се състои от 12 танца, като от тях 4 са камерни. Повечето постановки са лично на ръководителя Ана Димитрова.

“Ние сме поканени на този фестивал и заради факта, че защитихме за трети път представителство към ЮНЕСКО и оттам са ни препоръчали на китайците”, заяви тя.

От създаването на ансамбъла, това е най-далечната дестинация, на която танцьори представят страната ни.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Беливанов откри изложба на 13 художници в галерия "Форум"
Беливанов откри изложба на 13 художници в галерия “Форум”

БДЖ доставя новите вагони до 2023 година
Стартира онлайн продажба на билети в БДЖ

Затвори