Английско рагу и щипка мерудия

0
Козирог

Ураганът Хари Кейн заби шестия гол в нашата врата и сложи край на ерата Боби Михайлов.

Островитянски специалитет на скара, без къри, но с мерудия от ливадите край Банкя. Изплува думичката “расизъм”, долетяла от Острова брекзитски. Колониалисти вековни, занимавали се с робство, ни обвиниха в расизъм. Една стара аксиома гласи, че народ, който се напива с бира, не може да дава акъл на народ, дето изтрезнява с бира.

Старско

Да ни извиняват овцете за израза, не влагаме и капка расизъм – всяко стадо си има и черната овца. У нас тя е
ФутБОЛЕН съюз. Президентът му в оставка излетя в 70-ата с джип или без .На риба да си ходи този велик танцьор. По ръст и сила той на британския си адаш Борис Джонсън мяза. “А ние двамата с Боби пием кафе”. Световна сила е това.

Забравихме ли как приятелите островитяни ни помогнаха преди. Завряха камера и микрофон на Батето Иван Славков, амин! Приготвиха рагуто, но кокала остана.

Дано нявга отново играем квалификация с англичаните. И тогава духовно израсналата ни агитка, вместо жестове от третия райх, да запее “Велик е нашият войник”, а от секторите да разпънат транспаранти с атаката на щик и надпис “Remember Doiran?”.

Това не е наше откритие, а на фанатите на от “Зенит” от Санкт Петербург. В мач от вътрешното си първенство те разпънаха огромно знаме с репродукция на картината “Защитата на Орлово гнездо”. Над него пуснаха и надпис “Не намь, не намь, а Имени Твоему”. Това е част от псалм 113 в православния псалтир и гласи: “Не нам, Господи, не нам, а на Твоето име дай слава, заради Твоята милост, заради Твоята истина!”

А нашата истина е само една – България!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Форд с пийнал шофьор и Фолксваген катастрофираха на изхода на Хасково
Форд с пийнал шофьор и Фолксваген катастрофираха на изхода на Хасково

Без лауреат на конкурса за цигулари "Проф. Недялка Симеонова"
Без лауреат на конкурса за цигулари “Проф. Недялка Симеонова”

Затвори