Американски войник откри ремонтираната сграда на ДГ „Ян Бибиян“

0
Divel

Откриха реновираната сграда на детска градина “Ян Бибиян” в Хасково. Лентата днес преряза началникът на отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България подп. Алекс Апостол. Проектът е финансиран от Европейското командване на въоръжените сили на САЩ и е на стойност 160 хиляди долара.

Гости на церемонията бяха още кметът на община Хасково Станислав Дечев заместник-областният управител на област Хасково Митко Петров, началникът на РУО на МОН Хасково Христина Боева, заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова, представители на фирмата-изпълнител на ремонтните работи.

Старско

„Фактът, че днес сме заедно, за мен е знак, че въпреки сложната ситуация, в която се намираме, добрите дни пред нас предстоят. Защото не сме сами. И в този проект, и в сегашната пандемия, ние сме заедно като партньори.“ С тези думи кметът Станислав Дечев се обърна към гостите. „За мен, като кмет на Хасково, образованието е главен приоритет. Защото условията, в които се отглеждат и възпитават най-малките жители на Хасково, са основна грижа на общината“, подчерта градоначалникът. Той благодари на екипа на градината за професионалната работа и изрази увереност, че децата ще растат здрави, палави и усмихнати, но и те, като Ян Бибиян, ще научат кое е добро и кое лошо, и когато пораснат да бъдат достойни млади хора, обичащи родния си град Хасково“.

Подп. Алекс Апостол поздрави домакините на български език от името на посланик Херо Мустафа. „Откриването на ремонтираната детска градина „Ян Бибиян“ е символ на партньорството между България и Америка. Като началник на отдела за военно сътрудничество моята основна задача е да изграждам партньорството между американските и българските военни. Но също така е важно да има силни общности, които да ни подкрепят, затова е ние инвестираме в училища и детски градини“, каза попд. Апостол. Той сподели, че идва за втори път в Хасково. Впечатлен съм от този красив край на България- от голямата статуя на Дева Мария до прекрасните Родопи и съм горд, че чрез скромното ни дарение успяхме да направим Хасково още по-красив“, подчерта подп. Апостол. „Нашата цел е да продължим тези проекти в подкрепа на българския народ, защото сме партньори и съюзници и взаимно си помагаме“, обобщи началникът на отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Затварят за ремонт мост над река "Марица"
Затварят за ремонт мост над река “Марица”

Арестуваха двама с кокаин и марихуана
Двама карат пияни, трети – надрусан

Затвори