Александър Зайранов стана лауреат на конкурса за цигулари

0

На тържествена церемония днес в ДКТ “Иван Димов” бяха връчени наградите от Международния конкурс за цигулари “Проф. Недялка Симеонова”, който се провежда за 43 поредна година.

Голямата награда, а именно Лауреат и носител на почетния знак бе връчена на Александър Зайранов от 4 възрастова група. Той получава и парична награда от 1 500 лева.

Александър Зайранов е роден на 27 май 2001 година във Варна. В момента е ученик в НУИ “Д. Христов” в родния си град и студент в класа по цигулка на проф. д-р М. Хосен в НБУ – София, където е приет още на 10 години. На същата възраст дебютира като солист на “Camerata Orphica” във Виена. От 2012 година е редовен участник и стипендиант в майсторския клас на проф. Хосен в Лятната музикална международна академия “Орфеус” във Виена.

Втора награда и 1 200 лв. от същата възрастова група получи Виктория Коман от Молдова.

Наградените в трета група са 1 награда – Стефан Хубенов, 2 награда – Анастасия Пасат и 3 награда – Виктория Даскалова.

1 място във втора група бе отсъдено на Лора Маркова, 2 на Виктория Дорин и 3 на Екатерина Стоева и Виктор Костов.

Най-малките от първа възрастова група, които получиха наградите са Петра Плешка – 1 място, Алекса Ачимович – 2 място и Далия Чолакова на 3 място.

Бяха присъдени и поощрителни награди.

Участниците бяха наградени от проф. Ангел Станков – преподавател по цигулка, носител на ордена на Британската империя, носител е на три награди.

Международния конкурс ще бъде закрит довечера от 19 часа с концерт на камерния оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков. Солист на цигулка ще бъде Светлин Русев.

Конкурс

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Екологичен дълг
Свободата-реалност или просто красива дума

Скучно реми на Колодрума
Скучно реми на Колодрума

Затвори